1247 poze   24624 vizite
Albume
0-NAMASTE00-Back In00-Back On00-Bijuteriile Indiei00-Ce e un Saree00-Love Angad00-Love Sangad00-Love Sara00-LoVeLy BIDAAI00-Me Too00-TE IUBIM SADHNA00-Today Couple 17 08 201200-Today Couple 18 08 201200-Today Couple 19 08 201200-Today Couple 20 08 201200-Today Couple 21 08 201200-Today Couple 22 08 201200-Today Couple 23 08 201200-Today Couple 24 08 2012Iubesc pozeleO-Aishwarya Rai   O-Aishwarya Rai photoO-Angad ShootingO-BE ACTRESSO-Beautifool ParulO-Beautifool SARAO-Bidaai capsO-BIDAAI CAST   O-Aliraza Namdar   O-Almas Atif Ali Sayad   O-Alok Nath   O-Amardeep Jha   O-Angad Hasija   O-Apurva Agnihotri   O-Aruna Singhal   O-Ashita Dhawan   O-Avinash Wadhavan   O-Eva Grover   O-Kinshuk Mahajan   O-Natasha Rana   O-Navin Saini   O-Parul Chauhan   O-Preeti Puri   O-Puneet Sachdev   O-Puneet Tejwani   O-Sara khan   O-Seema Kapoor   O-Shabana Mullani   O-Smriti Sinha   O-Sulagna Panigrahi   O-Vibha Chhibber   O-Vimarsh RoshanO-Bidaai Episode RecapsO-Bidaai MemoriesO-Bidaai Memories FilmsO-Bidaai Memories SadO-Bidaai Ragvir Karva KhauthO-CHOTTY BAHU 2   O-Avinash Sachdev   O-Benaf Dadachanji   O-Rubina Dialik   O-Saurav Chakrabarti   O-Sushmita DaanO-CHOTTY BAHU 1   O-Meet Chotty Bahu 1   O-Priyanka Mishra-VishakaO-Chotty Bahu2-CapturiO-CONCURS-Ragvir RomanceO-DiwaliO-Holi mein SCENE ShaalekO-KinRul DanceO-Last day on bidaai setO-Manav-Archana DanceO-Parul and AhsitaO-Parul birthday 2009O-Parul Chauhan at azaadi live 2010O-Parul Chauhan at bidaai farwell partyO-Parul Chauhan MOTHERO-Pavita Rishta 16th MayO-PAVITA RISHTA CAST   O-Ajay Wadhavkar   O-Amit Sareen   O-Ankita Lokhande   O-Anurag Sharma   O-Ashlesha Savant   O-Divjot Sabarwal   O-Kishori Govind Mahabole   O-Mahesh Shetty   O-Pankaj Vishnu   O-Parag Tyagi   O-Pawan Mahendru   O-Pooja Pihal   O-Prabhat Bhattacharya   O-Prarthana Behere   O-Priya Marathe   O-Raj Singh   O-Savita Prabhune   O-Shalini Arora   O-Smita Oak   O-Sujata Vaishnav   O-Sushant Rajput   O-Suwati Anand   O-Usha Nadkarni   O-Yamini ThakurO-Pavita Rishta NEWSO-Pavitra Rishta 23rd MarchO-Pavitra Rishta New PromoO-Pavitra Rishta Rd27 MarchO-Ragini Sangeet with AnmolO-RagVir - Baby NamesO-Ragvir promoO-Ragvir th1 RomanceO-Ragvir th2 RomanceO-Ragvir th3 RomanceO-Ragvir th4 RomanceO-Ragvir th5 RomanceO-Ragvir th6 RomanceO-Ragvir th7 RomanceO-Ram Milaayi Jodi Cast   O-Mona with Sara KhanO-RangoliO-Rubina picsO-Sagini - June 18thO-Sagini DevoteeO-Salman KhanO-Sara and JennyO-Sara Birthday 2009O-Sara Birthday 2012O-Sara go slimO-Sara Khan new photosO-Sarul photoshoopO-Some unseen old pics of Parul from Jhalak dikhlajaO-Sushant and Anikta DanceO-Sushant is looking hotO-Verry SADO-Yeh Rishta Kya Kehlata Hai - Dragoste Dulce-AmaraO-Zaara pyaar ki saugatOO-Party Pavita Rishta celebrationOO-Welcome to Ankita-Manav HomeOO-Welcome to RAGVIR Homesurpriza

membru din 3 august 2012

O-Diwali

Festivalul Diwali din India si Nepal

Diwali este cel mai cunoscut festival national in India si, in acelasi timp, zi de sarbatoare nationala. Este o zi celebrata de indienii din India, dar si de cei care traiesc in alte tari, fiind o sarbatoare foarte importanta pentru adeptii hinduismului, budhismului, Sikhismului si Jainismului. Diwali sau Dīpāvali inseamna “sirul de lumini” in sanscrita, deci, festivalul este… festivalul luminilor. Cu toate acestea, denumirea nu este aceeasi in toate regiunile Indiei si Nepalului ci difera de la o regiune la alta.

In cadrul acestei sarbatori, indienii si nepalezii aprind diyas (fitile din bumbac care plutesc intr-un mic vas de lut plin cu ulei), cu care isi decoreaza casa si pe care le pun pana si pe acoperis. Orasenii inlocuiesc aceste candele cu lumanari sau cu beculete. Alte decoratiuni specifice acestei sarbatori sunt afisele cu imagini ale zeilor Ganesh si Lakshmi sau decoratiunile pentru usi confectionate manual din broderii, clopotei, oglinzi si scoici. Oamenii isi ofera reciproc dulciuri si se organizeaza focuri de artificii. Un alt obicei de Diwali est acela de a-si cumpara haine noi. Iar in nordul Indiei, foarte multe companii aleg ca data de debut a anului financiar sarbatoarea Diwali.

Diwali semnifica si incheierea anului agricol in India si Nepal. Fermierii termina de insamantat ogoarele si se roaga pentru ca anul ce va urma sa fie unul imbelsugat. Zeita Lakshmi este cea careia ii inalta rugaciunile lor, deoarece ea este considerata a fi zeita belsugului.

Masa traditionala de Diwali cuprinde specialitati ca ciupercile in sos de ceapa, gujia si laddu de grau. Sarbatoarea are semnificatii diferite in functie de religii. Hindusii sarbatoresc de Diwali revenirea lui Rama dupa 14 ani de exil in paduri si infrangerea lui Ravana. Oamenii din Ayodhya, orasul in care a revenit Rama, aprind foarte multe candele, in semn de bucurie. Cei din sudul Indiei sarbatoresc de Diwali victoria lui Krishna asupra lui Naraksura (o lupta intre doi zei). Pentru jainisti, Diwali semnifica atingerea nirvanei de catre Mahavira, in 527 i.e.n. In Bengal, sarbatoarea este dedicata zeitei Kali. Budhistii din Nepal sarbatoresc si ei Diwali. Indiferent de apartenenta religioasa a participantilor, Diwali este cea mai frumoasa sarbatoare din India si Nepal.

In afara de semnificatia religioasa a sarbatorii, pentru unii aceasta mai semnifica si celebrarea luminii interioare a fiecarui om. Hindusii cred ca exista o forma de constiinta dincolo de viata fizica, o constiinta pura si infinita, iar festivalul sarbatoreste tocmai aceasta constiinta pura.

Data exacta a festivalului este decisa de pozitia lunii. Conform calendarului hindus, Amavasya sau “ziua fara luna” e considerata perfecta pentru sarbatoarea Diwali. Aceasta noapte intunecata marcheaza festivalul luminilor. Conform calendarului nostru, de regula Diwali se tine in noiembrie sau decembrie. Dar, in 2011, festivalul Diwali va avea loc in data de 26 octombrie.
diwali1
diwali1
diwali5
diwali5

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.